Best Joomla Template by Web Design

Musea

Category: Kunst
The National Museum of Mongolian HistoryThe National Museum of Mongolian History
The Museum of Mongolian History bevindt zich midden in het centrum van Ulaan Baatar. Het is in 1924 opgericht en beschikt over een aantal zeer oude collecties. In het museum bevinden zich meer dan 40.000 archeologische en historische objecten. In de tien galerieën worden de geschiedenis en de cultuur van het begin van de Mongolische beschaving tot op vandaag de dag gepresenteerd. De zeldzame en eerbiedige items zijn onder andere overblijfselen uit de Hunnu-periode (de eerste Mongolische staat). Ook zijn er items uit de vroegere steentijd en bronstijd gevonden. De tour door het museum geeft een goed beeld van de ontwikkeling van Mongolië door de eeuwen heen tot het heden in de moderne tijd.
Bogd Khan Palace Museum
Dit paleis staat bekend als het Groene paleis. Het is gebouwd tussen 1893 en 1903 door Mongolische meesters en opgedragen aan YIII Bogdo Gegeen, het hoofd van de lamaïstische religie en laatste Khan van Mongolië. In 1954 werd het paleis omgetoverd in een museum. Het paleis beschikt hedendaags over zeven Summer Prayer tempels en het winter paleis. De collectie van het museum bestaat uit unieke en waardevolle objecten die gerelateerd zijn aan de Mongoolse politiek, religie en artistieke geschiedenis van de 17e eeuw tot begin van de 20ste eeuw; bronzen voorwerpen, zijden schilderijen, mineralen schilderijen en papieren iconen gemaakt door bekende Mongoolse kunstenaars uit die perioden. De collectie in het museum bestaat uit een groot aantal originele objecten en kunstwerken uit het Bogd Khaan paleis en is verdeeld over verschillende delen in het museum. Zo zijn er onder andere beeldhouwwerken, religieuze objecten, kleding, meubels, decoratieve artikelen en architectuur te vinden. Deze delen zijn weer onderverdeeld in verschillende categorieën zoals; ‘waardevol’, ‘origineel’ en ‘goede kwaliteit’.

Choijing Lama Temple Museum
Choijing Lama Temple Museum is een unieke plek om religieuze kunst en de geschiedenis van het Boedhisme in Mongolië te bezichtigen. Dit museum is een ‘must see’ op het gebied van geschiedenis, cultuur en erfgoed uit de vorige eeuw. Het museum is een gebouw dat uit de 17e, 18e en 19e eeuw stamt. Het is daarom van groot belang dat het museum in de originele staat kan worden behouden. De collectie in het museum is zeer uitgebreid en voor toeristen uit het buitenland erg interessant. 
In november 1941 kwam het museum, wat voorheen een klooster was, op de Wereld Erfgoed Lijst en de beheerders werden het comité van de wetenschap in 1942. Vanaf die tijd is het klooster in een museum veranderd.
Het museum is een ensemble van Boedhistische architectuur en bestaat uit 5 tempels en 5 boogpoorten. In de hoofdtempel staat een standbeeld van Choijing Lama en een gebalsemde mummie van zijn meester. 
Het museum bevat onder andere stukken van de beroemde artiest en beeldhouwer Zanabazar. Sinds 2000 is het museum gescheiden van het Bogd Khan Palace Museum en opereert zelfstandig. 

Mongolian Military MuseumMongolian Military Museum
Het Mongolian Military Museum is in 1996 geopend. Het museum is staat onder leiding van het Ministerie van Defensie in Mongolië. Het museum heeft ongeveer 8000 stukken uit de vroegere periode van het Mongolische leger. In het museum bevinden zich twee hallen met meer dan 3000 tentoongestelde items van onder andere de structuren in het leger, de regels en de formaties van de landen die zich in en rond het territorium van de Mongolen bevonden, tot vandaag de dag.

Museum of Geology
Dit museum is opgericht in 1969. In het museum worden diverse mineralen en opgegraven voorwerpen tentoongesteld. Het geeft de geologische ontdekkingen en geschiedenis uit heel Mongolië weer. Het museum werkt ook mee aan samenwerkingsprojecten en educatieve programma’s.