Best Joomla Template by Web Design

Flora

Category: Natuur
Er zijn verschillende soorten landschappen te vinden in Mongolië. De scheiding tussen de landschappen is duidelijk te zien omdat de vegetatie overduidelijk anders is.
Over het algemeen is het in te delen in drie diverse landschappen; de steppe/ graslanden woestijn en hooggebergte.
De steppe beslaat zo’n 52% van heel Mongolië. Vooral te vinden in Oost Mongolië en in West Mongolië tussen de Altai en Khangay bergen.
De steppe bestaat uit gras met lage kruiden en verschillende bloemsoorten, maar verder geen bomen of struiken. Het gras wordt gebruikt om de kuddes te laten grazen van de nomaden, zoals geiten, schapen en yaks. Door het kappen van bomen aan de rand van de steppe, wordt de steppe vergroot, maar in welke mate is niet bekend. In het zuiden en westen komen verspreid over de steppe grote zandduinen voor, els in het Mongools.
Een derde van Mongolië bestaat uit woestijngebied. De woestijn in het zuiden van Mongolië is de Gobi woestijn, maar ook buiten dit gebied komt woestijngrond voor. 
het hooggebergte in Mongolië beslaat ongeveer 5% van het oppervlak. In dit gebied komt veel laaggroei voor met diverse planten en struiken. Ook zijn er moerassen te vinden en verschillende soorten mos.
bloem bloem