Best Joomla Template by Web Design

Ger camps

Category: Accommodaties

GertentenkampHet is natuurlijk veel leuker om te overnachten in een echte nomadentent, een ger. Dat kan bij particulieren, nomaden die een centje bijverdienen door een of meer tenten beschikbaar te stellen (zie hiernaast). Die komt u meestal alleen tegen op afgelegen plekken. Er zijn echter ook officiële ger camps, de Mongoolse tegenhanger van ons bungalowpark. Ger camps bestaan uit een aantal (meestal 10-20) gers die bescheiden maar netjes zijn ingericht, voorzien zijn van het traditionele kacheltje, verlichting en een aantal (meestal 3 of 4) bedbanken, eigenlijk een soort kisten. U krijgt dekens uitgereikt, maar een eigen slaapzak is geen overbodige luxe (de bedbanken zijn nogal hard).

De meeste kampen beschikken over een was-, douche- en toiletruimte en een restaurant (soms in een grote ger) met authentiek Mongools eten, maar een beperkte keus. Voor de meeste ger camps moet gereserveerd worden; het merendeel van de gasten boekt via een Mongools of buitenlands reisbureau. Op een paar uitzonderingen na zijn de ger camps alleen in de zomer (mei/juni-oktober) geopend. Vertier is er meestal niet (maar wie maalt daarom in die geweldige omgeving?), tenzij de leiding heeft gezorgd voor een folkloristische show of een avondje karaoke. Een zaklamp, toiletpapier en een handdoek zijn handig, want ze ontbreken nog wel eens.

© Pausanias 

Hotels en Guest Houses

Category: Accommodaties

Kempinski Hotel Khan PalaceHotels

- Bishrelt Plaza Hotel
- Kempinski Hotel Khan Palace
- Tiara Resort in het Terelj National Park
- Terelj Mongolia Hotel and Spa
- Hotel Ulaanbaatar
- White House Hotel
- Hotel Mongolia
- Mongolian Online Hotels Network
- Ovootel
- Sentii hotel

Khongor Guest HouseGuest Houses

- Travel With Us Guest House
- Gobitours Guest House
- Mongolian Steppe Guest House
- Mongolian Dreamroad Guest House
- Khongor Guest House
- Bolod's Guest House
- Chinggis Guest House
- Nomadicway Guest House

© Pausanias

Kamperen

Category: Accommodaties

Nergens zoveel ruimte om te kamperen als in Mongolië. Als u uw eigen uitrusting hebt meegebracht, kunt u ongehinderd uw gang gaan. Er zijn enkele officiële campings in toeristengebieden, maar verder is het vrij kamperen ongelimiteerd toegestaan, behalve in natuurreservaten. Kamperen in de buurt van een dorp kan zijn voordelen hebben, maar u moet wel rekening houden met een overdreven belangstelling voor uw doen en laten van de zijde van de lokale bevolking (maar nooit opdringerig). Gedraag u zoals u overal zou doen in een kwetsbaar milieu en u hebt de kampeervakantie van uw leven. 

© Pausanias

Onderdak bij particulieren

Category: Accommodaties

Behalve de officiële ger camps zijn er overal in het land nomadenfamilies die gasten ontvangen in een van hun eigen gers. Dat kunnen officieuze overnachtingsplaatsen zijn (soms wel bij de overheid geregistreerd), maar ook spontaan aangeboden tenten. Voor de eerste categorie moet betaald worden, voor de tweede is het een kwestie van zelf geld aanbieden of op een andere wijze uw waardering voor de gastvrijheid te tonen (een kleinigheidje voor de gastvrouw of voor de kinderen). Let erop dat veel nomaden een of meer honden rond hun gers hebben lopen en die zijn niet altijd even gastvrij. Voor de gebruikelijke indeling en de gedragsnormen: zie onder ‘Architectuur’.

© Pausanias