Best Joomla Template by Web Design

Rockband Hanggai komt naar Belgie

Category: Festivals

Artiest: Hanggai

Genre:  rock, world

Datum: maandag 17 februari 2014

Organisatie: AB

Locatie: Club staand

Tijd: 20:00

 

Vanuit de Mongoolse steppe, via Beijing en de rest van China, nu helemaal klaar voor de grote wereld (en de kleine AB.) Met hun compleet unieke soms nogal 'metalique' folkrock.
Hanggai werd geïnspireerd door westerse artiesten als Radiohead, Pink Floyd en Rage Against The Machine. Alle kracht van de Mongoolse traditionele volksmuziek is nog altijd aanwezig in hun muziek, aangevuld met rockelementen. Zo ‘updaten’ ze de volksmuziek op respectvolle wijze. De band heeft inmiddels heel veel van de wereld gezien. In 2009 brak de band door in Nederland en werd hun Drinking Song zelfs dé hymne van het Zwarte Cross festival van dat jaar.

Hanggai levert zijn vrolijke crossover al sinds 2004, met een eerste cd in 2008: 'Introducing Hanggai',
In 2010 kwam de tweede cd uit, 'He Who Travels Far' met een productie van Ken -Posies- Stringfellow en JB Meijers, het team dat nu ook verantwoordelijk zou moeten zijn voor de nieuwe derde cd. Uiteraard weer met extra keelzang, de morin khuur en de tobshuur!Ondertussen heeft Hanggai een hoop ervaring opgedaan en opgetreden op verschillende festivals zoals Roskilde, Lowlands, Sziget, Wacken Open Air, Womad, Festival Mundial, en Bonnaroo.

Hanggai neemt als voorprogramma Low Wormwood mee. Ze spelen psychedelische, experimentele folkrock uit Lanzhou, Gansu, Noord West China. Laat de nomade in u los, en ga los met Hanggai.

Activiteitenagenda

Category: Festivals
Nadaam Festival24/02 - Tsagaan Sar Festival*
25/02 - Tsagaan Sar Festival*
26/02 - Golden Eagle Festival*
27/02 - IJs Festival
28/02 - IJs Festival 
01/03 - IJs Festival ed Internationale Marathon
01/03 - Tsaatan Festival (rendierfestival)
02/03IJs Festival
03/05 - 1000 Kamelen Festival
04/05 - 1000 Kamelen Festival
05/05 - 1000 Kamelen Festival
08/03 - Internationale Vrouwendag
01/05 - Dag van de arbeid
01/06 - Dag van moeder en kind
24/06 - Yak Festival*
25/06 - Yak Festival*
26/06 - Yak Festival*
07/07 - Tsaatan Festival*
08/07 - Tsaatan Festival*
08/07 - Mongolian National Costume Festival
09/07 - Tsaatan Festival*
11/07 - Nationale dagen (Naadam)
12/07 - Nationale dagen (Naadam)
13/07 - Nationale dagen (Naadam)
03/08 - The pride of Mongolia*
04/08 - National Folk of Western Mongolia, Children Festival*
19/09 - Golden Eagle Festival*
20/09 - Golden Eagle Festival*
26/11 - Onafhankelijkheidsdag (Dag van de proclamatie)

* : Data van deze feesten wijzigen jaarlijks. Klik HIER voor de actuele agenda.

Golden Eagle Festival

Category: Festivals
Het Golden Eagle Festival vindt zijn oorsprong in het westen van Mongolië, diep in het Altai gebergte. In dit gebied wordt een eeuwenoude traditie van jagen met Gouden Adelaars levend gehouden. De Kazakhs van Mongolië trainen hun adelaars om te jagen op konijnen en vossen. Een keer per jaar komen de jagers uit Bayan-Ulgii, de provincie in West-Mongolië, bijeen om deze traditionele manier van jagen te vieren en om tegen elkaar te strijden in wedstrijden die de capaciteit van de trainers en de vogels goed weergeven. De wedstrijden zijn gebaseerd op snelheid, nauwkeurigheid en behendigheid. De hoogtepunten van het festival laten de lokale cultuur goed zien door de optredens, de handgemaakte producten, paarden- en kamelenspelen en jagen met adelaars.
Golden Eagle Festival

De adelaars die door de jagers worden gebruikt worden ook vaak gezien als familieleden door de familie van de jagers. Het jagen met adelaars wordt door ongeveer zo’n 450 Kazakhs in Mongolië beoefend.

Het festival brengt dit culturele erfgoed heel goed in beeld door een plaats te bieden waar de jagers elkaar kunnen ontmoeten. Het is een fantastische mogelijkheid voor fotograven en avonturiers om deze magische vogels van dichtbij te bekijken en te zien hoe deze oude cultuur nog steeds in stand wordt gehouden.

© Pausanias

IJs Festival

Category: Festivals

Schaatsen tijden het Ice FestivalHet IJs Festival (Ice Festival) biedt een mogelijkheid om de knapperige, ijzige en zonnige winters in Mongolië mee te maken. Elk jaar in februari vieren de bewoners van het gebied rondom het Huysgul-meer het IJs Festival. Het festival omvat diverse activiteiten en wedstrijden, zoals bijvoorbeeld ijs-Sumo, gers bouwen met ijs, schaatsen en sleeën. Dit vindt allemaal plaats aan de oevers van het Khövsgul-meer. Het tweedaagse evenement biedt een kans om eens te zien hoe de Tsaatanbevolking leeft.

© Pausanias

Naadam Festival

Category: Festivals
Naadam FestivalHet grootste evenement is het Naadam Festival, dat elk jaar plaatsvindt van 11-13 juli ter gelegenheid van de nationale feestdag. Overal in het land is er een Naadam feest, maar het belangrijkste is natuurlijk dat in Ulaanbaatar, in en om het grote stadion. Het wordt zo druk bezocht dat het absoluut nodig is een plaats op de tribune te reserveren.

Het begint met een optocht, waaraan, zo lijkt het, door elke Mongool wordt deelgenomen. In een onafzienbare rij trekken leden van sportverenigingen, dans- en theatergroepen, legereenheden, motorclubs en wat al niet meer over de atletiekbaan naar het middenveld. Er wordt muziek gemaakt en gedanst, hoge gasten worden met vriendelijke toespraken begroet.
Vrolijkheid tijdens het Naadam FestivalRond het middaguur betreden de worstelaars het terrein en wordt gestreden om de hoogste eer, het Naadam kampioenschap. Neem wel een verrekijker mee, want het spektakel speelt zich op vrij grote afstand van de tribunes af. Veel Mongolen geven er dan ook de voorkeur aan in een restaurant of thuis de wedstrijden op de televisie te volgen en luidkeels van commentaar te voorzien.
Buiten het stadion verdringen de bezoekers zich rond de kraampjes en eettentjes, Mongoolse ‘missen’ vertonen zich in hun mooiste jurken, er wordt illegaal gegokt (tot de politie ingrijpt), veteranen paraderen met hun medailles op de borst. Achter het stadion proberen boogschutters hun pijlen met een grote boog naar het doel te schieten en in een grote tent vertonen de enkelbotschutters hun kunsten. Buiten de stad verzamelen de jeugdige ruiters voor de lange ren over de steppe. Het verkeer loopt gegarandeerd vast, want iedereen wil erbij zijn.
Veel bezoekers vinden die drukte maar niks en zoeken hun heil in kleinere plaatsen, waar het spektakel dan wat bescheidener is, maar waar u meer kans hebt iets van het geheel van kortere afstand te kunnen volgen.


© Pausanias

More Articles...