Best Joomla Template by Web Design

Rockband Hanggai komt naar Belgie

Category: Festivals

Artiest: Hanggai

Genre:  rock, world

Datum: maandag 17 februari 2014

Organisatie: AB

Locatie: Club staand

Tijd: 20:00

 

Vanuit de Mongoolse steppe, via Beijing en de rest van China, nu helemaal klaar voor de grote wereld (en de kleine AB.) Met hun compleet unieke soms nogal 'metalique' folkrock.
Hanggai werd geïnspireerd door westerse artiesten als Radiohead, Pink Floyd en Rage Against The Machine. Alle kracht van de Mongoolse traditionele volksmuziek is nog altijd aanwezig in hun muziek, aangevuld met rockelementen. Zo ‘updaten’ ze de volksmuziek op respectvolle wijze. De band heeft inmiddels heel veel van de wereld gezien. In 2009 brak de band door in Nederland en werd hun Drinking Song zelfs dé hymne van het Zwarte Cross festival van dat jaar.

Hanggai levert zijn vrolijke crossover al sinds 2004, met een eerste cd in 2008: 'Introducing Hanggai',
In 2010 kwam de tweede cd uit, 'He Who Travels Far' met een productie van Ken -Posies- Stringfellow en JB Meijers, het team dat nu ook verantwoordelijk zou moeten zijn voor de nieuwe derde cd. Uiteraard weer met extra keelzang, de morin khuur en de tobshuur!Ondertussen heeft Hanggai een hoop ervaring opgedaan en opgetreden op verschillende festivals zoals Roskilde, Lowlands, Sziget, Wacken Open Air, Womad, Festival Mundial, en Bonnaroo.

Hanggai neemt als voorprogramma Low Wormwood mee. Ze spelen psychedelische, experimentele folkrock uit Lanzhou, Gansu, Noord West China. Laat de nomade in u los, en ga los met Hanggai.