Best Joomla Template by Web Design

Golden Eagle Festival

Category: Festivals
Het Golden Eagle Festival vindt zijn oorsprong in het westen van Mongolië, diep in het Altai gebergte. In dit gebied wordt een eeuwenoude traditie van jagen met Gouden Adelaars levend gehouden. De Kazakhs van Mongolië trainen hun adelaars om te jagen op konijnen en vossen. Een keer per jaar komen de jagers uit Bayan-Ulgii, de provincie in West-Mongolië, bijeen om deze traditionele manier van jagen te vieren en om tegen elkaar te strijden in wedstrijden die de capaciteit van de trainers en de vogels goed weergeven. De wedstrijden zijn gebaseerd op snelheid, nauwkeurigheid en behendigheid. De hoogtepunten van het festival laten de lokale cultuur goed zien door de optredens, de handgemaakte producten, paarden- en kamelenspelen en jagen met adelaars.
Golden Eagle Festival

De adelaars die door de jagers worden gebruikt worden ook vaak gezien als familieleden door de familie van de jagers. Het jagen met adelaars wordt door ongeveer zo’n 450 Kazakhs in Mongolië beoefend.

Het festival brengt dit culturele erfgoed heel goed in beeld door een plaats te bieden waar de jagers elkaar kunnen ontmoeten. Het is een fantastische mogelijkheid voor fotograven en avonturiers om deze magische vogels van dichtbij te bekijken en te zien hoe deze oude cultuur nog steeds in stand wordt gehouden.

© Pausanias