Best Joomla Template by Web Design

Tips

Category: Handige tips

Mongolië is relatief veilig om doorheen te reizen. Er wordt geen serieuze misdaad gepleegd tegen buitenlanders. Hieronder vindt u een aantal tips die van pas kunnen zijn.

- Neem Amerikaanse dollars mee in biljetten van $20 en $50.
- De beste plaats om geld te wisselen is bij het ARD Cinema op de eerste verdieping. Deze ligt 1 blok ten westen van het centrale postkantoor. Het ARD Cinema biedt iets betere tarieven aan dan de banken.
- Wanneer u gaat reizen door het binnenland, neem dan een aantal dingen mee die u aan de gastheer kunt geven. Hierbij kunt u denken aan sigaretten, zeep, gekleurde pennen, een paar flessen alcohol en snoep.
- U kunt van tevoren geen binnenlandse retourvluchten boeken. Deze kunt u regelen bij de MIAT lokale ticketkantoor zodra u bent aangekomen.
- Draag nooit grote sommen geld mee. Let op zakkenrollers, vooral op plaatsen waar het druk is, tijdens het rijden met openbaar vervoer of bij het in- en uitstappen van de Trans Mongolië Express.
- De straatverlichting in Ulaanbaatar werken alleen in het centrale gedeelte.
- Chauffeurs in Mongolië letten niet op voetgangers. Let dus heel erg goed op voordat u een straat oversteekt.
- Het beste kunt u uw eten in grote supermarkten kopen in plaats van kleine taveernes. In een supermarkt bent u ervan verzekerd dat het eten goed gekoeld is.
- Neem een kopie van uw paspoort mee in plaats van het paspoort. Laat deze in het hotel achter.
- Laat uw persoonlijke eigendommen niet onbeheerd achter.
- Vergeet niet om $12,- opzij te leggen voor de belasting die u moet betalen om het land te verlaten.

© Pausanias