Best Joomla Template by Web Design

Informatie voor reizigers naar Mongolie

- Buitenlanders die Reizen naar Mongolië voor meer dan 30 dagen (tijdelijke bezoekers), of voor verblijf voor privé en officiële doeleinden, zullen worden ingeschreven bij de Mongoolse Immigratie  Dienst binnen 7 werkdagen na aankomst en zal worden beëindigd voor vertrek.

- Reizigers voor officiële doeleinden met niveau "D", "A" visa zullen worden geregistreerd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Mongolië binnen 7 werkdagen na aankomst in Mongolië.

- Buitenlandse staatsburgers die naar Mongolië met 30 dagen "entry" en doorreisvisum reizen  hebben geen registratie nodig.

- Inwoners met officiële en/of privé doeleinden die een aanvraag doen voor een verblijfsvergunning of hervestiging naar een andere provincie of stad voor langer dan 30 dagen zullen zich moeten registreren bij het ‘Governor Administration or Khoroo Governor’ binnen 14 werkdagen.

- Buitenlanders (vreemdelingen) die wensen te verblijven in Mongolië voor officiële en/of privé doeleinden (arbeid, investeringen, gezinshereniging, etc.) dienen hun aanvraag voor een verblijfsvergunning binnen 21 dagen na aankomst in Mongolië in te dienen bij de Mongoolse Immigratie Dienst.

- Reizigers (vreemdelingen) die hun visum wensen te verlengen dienen hun aanvraag in te dienen bij de Mongoolse Immigratie Dienst, minstens 4 dagen voor het verstrijken van hun geldige visum. Visa kunnen eenmalig met 30 dagen worden verlengd.

- Buitenlanders (vreemdelingen) die wensen te verblijven in Mongolië voor officiële en/of privé doeleinden zullen van te voren een visum moeten aanvragen wat samengaat met het oorspronkelijke doel van hun reis.


MONGOLIA IMMIGRATION AGENCY
Inquiry tel: 1822
www.immigration.gov.mn

Vrijwilligerswerk

Werken als vrijwilliger in Mongolië? Dat kan! De internationale organisatie Projects Abroad biedt tal van mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan in "the Land of Blue Skies". Om enkele voorbeelden te geven: 

  • Nomaden projecten
  • Business projecten
  • Sportprojecten
  • Onderwijsprojecten Engels en Frans
  • Journalistieke projecten
  • Medische projecten
  • Diergeneeskunde projecten
  • Sociale projecten
  • Rechten in Mongolië
  • Taalcursussen
Meer informatie kunt u vinden op de projectenpagina van Projects Abroad voor Mongolië.

Contacten

Er is in Nederland een vereniging die zich bezighoudt met contacten tussen Mongoolse immigranten en Nederlanders: Ulzii. Dit gebeurt door middel van nieuwsbrieven in het Nederlands en Mongools, evenementen en andere contacten.

© Pausanias

Afstanden

Choibalsan - Hovd = 1788 km

Ulaanbaatar - Choibalsan = 566 km

Ulaanbaatar - Hovd = 1222 km

Ulaanbaatar - Gachuurt = 20 km

Ulaanbaatar - Terelj= 80 km

Ulaanbaatar - Khustuun Nuruu = 100 km

Ulaanbaatar - Dadel Soum = 560 km

Ulaanbaatar - Omnogobi = 580 km

Ulaanbaatar - Khovsgol meer = 770 km

Ulaanbaatar - Bayan-Olgii = 1600 km

Water en elektriciteit

Elektriciteit

Mongolië heeft hetzelfde voltage als Europa: 220V (als er tenminste stroom is, apparatuur die op batterijen werkt is altijd aan te bevelen). Contactdozen zijn voorzien van het systeem met twee gaten, zoals u dat in West-Europa gewend bent.