Best Joomla Template by Web Design

Investeringsmogelijkheden

Landbouw/ agricultuur
De landbouw biedt een goede investeringsmogelijkheid in Mongolië omdat het land veel goede grondstoffen zoals kasjmier, kameel haar, wol, dierenhuiden en hout biedt.
Er wordt geschat dat de landbouwsector van Mongolië slechts ongeveer 30-50% van binnenlandse vraag naar tarwe, bloem, aardappels en groenten levert. Dit is toe te schrijven allebei aan de onderontwikkeling van de industrie, eveneens aan onstabiele weerpatronen. Hierdoor en door de samenstelling van land en de hoge beschikbaarheid van landbouwgebied, is de landbouw een uitstekend gebied voor investering in Mongolië.

Mijnbouw
De mijnbouwsector van Mongolië biedt grote investeringsmogelijkheden door de grote hoeveelheid mineralen, de soepele mijnbouwwetgeving en de strategische plaats tussen Rusland en China.
ICT
De Mongoolse overheid is geëngageerd aan de ontwikkeling op lange termijn van deze sector als het bevorderen van de toekomstige economische groei van Mongolië. Er zijn bepaalde regelingen van de belastingsverklaring voor buitenlandse investeerders. Tevens bevordert de overheid ook de privatisering van privé telecommunicatiebedrijven. De beschikbaarheid van lage kosten en gekwalificeerde arbeid draagt bij aan de aantrekkelijkheid van deze industrie voor buitenlandse investeerders.

Toerisme
Mongolië is een land met een ongerepte natuur, rijk aan cultuur en tradities. De Mongoolse toeristen industrie is aan het groeien en biedt investeringsmogelijkheden voor buitenlanders. De kansen liggen voornamelijk op gebied van; ecotoerisme , avontuurlijke reizen en historische tours.

Wegen infrastructuur
De Wegen infrastructuur is slecht. Er zijn maar weinig goede wegen en er is maar 1 spoorlijn. De regering van Mongolië probeert bouwbedrijven te steunen om dit te verbeteren met behulp van exportgerichte bouwmaterialenproducenten. Dit is een goede investeringsmogelijkheid voor bedrijven in het buitenland.