Best Joomla Template by Web Design

Mongolië kan zwaargewicht worden op internationale kolenmarkt

Op 24 en 25 februari 2011 zal er in Ulaanbaatar een grote, internationale conferentie plaatsvinden over de kolenindustrie van Mongolië. De zogenaamde "Coal Mongolia 2010" conferentie heeft als doel kolen uit Mongolië op de internationale markt te zetten, de verkoopkanalen van kolen uit te breiden, nieuwe verbindingswegen te creëren voor kolenstransport en investeerders aan te trekken die mijnbouwprojecten op willen zetten.

"Coal Mongolia 2010" wordt mede georganiseerd door de autoriteiten van Mineraal Goederen en de mijnbouw-gerelateerde nieuwspagina Mining.mn. "Coal Mongolia 2010 is het grootste evenement dat er ooit in Mongolia is georganiseerd", zegt mineraal econoom L. Naranbaatar, tevens president van Mining.mn. "Een van de redenen om de conferentie te organiseren, is vanwege het feit dat de kolenindustrie de koperindustrie heeft vervangen als belangrijkste element van het Mongolische bruto binnenlands product. Daarnaast willen we laten zien dat Mongolië een potentieel zwaargewicht kan worden op de internationale kolenmarkt".

In november 2010 bereikte het volume van kolen exploratie maar liefst 20 miljoen ton. De voorspelling is dat tegen het einde van het jaar dit volume 24 miljoen ton zal zijn, wat goed is voor een waarde van $ 1 miljard. In de komende jaren zal de kolenproductie naar verwachting tot 40 miljoen ton per jaar stijgen, hetgeen betekent dat de kolenexport de economie in Mongolië zo'n $ 3 miljard zal opleveren.

Bron: UB Post