Best Joomla Template by Web Design

Mongolië sluit PAC-akkoord met EU

Op 20 december is er in Ulaanbaatar een kaderovereenkomst inzake Partnerschap en Samenwerking (Partnership and Cooperation - PAC) getekend tussen de Europese Unie en Mongolië.

De ondertekenaars waren dhr. B. Bolor, onderminister van Buitenlandse Zaken van Mongolië en Franz Jessen, hoofd van de eenheid, DG Buitenlandse betrekkingen, Europese Commissie, die aan het hoofd staat van de bezoekende EU-delegatie.

"Vandaag zijn we getuige van een historisch belangrijke gebeurtenis voor de bilaterale betrekkingen tussen Mongolië en de Europese Unie", zei Minister-President van Mongolië, dhr. Batbold Sükhbaatar, die aanwezig was bij de ondertekening ceremonie. "Dit nieuw-ondertekend document zal de bilaterale samenwerking in een nieuwe fase van ontwikkeling brengen."

Mongolië is het eerste Aziatische land dat de Kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking met de EU heeft ondertekend. Na ondertekening van het document hielden beide partijen gesprekken over de verwijdering van Mongolië uit de lijst van landen met een niet-markteconomie. De EU-delegatie overhandigde een speciale, door de Europese Commissie opgestelde vragenlijst met betrekking tot deze kwestie. De onderhandelingen over de PAC werden voor het eerst in september 2009 gehouden in Ulaanbaatar.

Bron: UB Post